top of page

Jean-Michel Alquier har for længst slået sit navn fast i Languedoc-appellationen, hvor Alquier frembringer vine, som regnes for nogle af de bedste i appellationen.

 

Især rødvinen Les Bastides Reserve, som er Alquiers top cuvée, er et eksempel på, hvad appellationen kan frembringe af uimodståelige vine, når forholdene er de rette og folkene bag brænder for at lave vin. Og det gør Jean-Michel Alquier, hvis bedstefader startede vinproduktion i området i 1874. Ejendommen råder i dag over 13 hektar, beplantet med bl.a. Grenache, Mouvedre, Viognier og Rousanne. Druerne plukkes manuelt og udbyttet reduceres kraftigt.

 

Alquier har taget vinverdenen med storm og betegnes i dag af mange internationale kendere og vinjournalister som topdomænet i Languedoc's superdistriktet Faugéres. Det er ikke svært at forstå hvorfor, når man oplever en vin som hans dybrøde intense Les Bastides: Den vil det hele og giver sig tid til at lade sanseudtrykkene udfolde sig fra rig, dybtkrydret næse til intens mørk Grenache-Syrah frugt med strejf af kaffe - og en dejlig lang aromatisk afslutning, der efterlader gode minder om store vinoplevelser fra en vinekvilibrist i topform.

 

Se alle vinene fra Alquier her

Anne de Joyeuse blev grundlagt tilbage i 1929 og holder til i Limoux, i Languedoc-Roussillon i det sydlige Frankrig. Målet var lige fra starten at producere vine, der ikke bare er gode og drikkevenlige, men som også afspejler områdets fantastiske terroir. Området omkring Limoux kendetegnes ved 3 forskellige bemærkelsesværdige jordbunds-og klimazoner, hvilket gør det muligt at lave fremragende vine af bl.a. Pinot Noir druer, som normalt kræver et lidt svalere klima. Udover Pinot Noir, dyrkes også traditionelle sydfranske druer som Merlot, Cabernet Sauvignon og Syrah. 85% af vinfremstillingen består af røde vine. Også deres friske hvide vine som f.eks. Chardonnay Camas er eftertragtede. Anne de Joeyse er dog ikke blot kendt for deres gode drikkevenlige vine til fornuftige priser. De er også medlem af den verdensomspændende organisation ”Protect the Planet”, som arbejder for at beskytte vores jord, miljøet og verdens ressourcer.

 

Se vinene fra Anne de Joyeuse her

Nye, ledige domainer kan ellers ofte være en sjældenhed i prestigefulde Côte d'Or, fordi de eftertragtede vinmarker som regel er optagede.


Alligevel fik vinentusiasten Brigitte Berthelemot i 2006 chancen for at overtage nogle vinmarker i hjertet af Meursault fra to producenter - uden arvtagere - som gik på pension, og dermed fik hun en unik mulighed for at starte et helt nyt domæne på gamle, velrennomerede vinmarker! 

 

Vinmarkerne ligger - som det ofte er tilfældet i Bourgogne - spredt ud over prestige jorde i Puligny-Montrachet, Meursault, Beaune, Monthelie og Pommard og fra dag ét har Domaine Berthelemot høstet mange anmelderroser og priser, ligesom det bl.a. er udnævnt til 'Lauréats', den højeste kategori for nye vingårde. 

 

Berthelemot mener, at hemmeligheden bag gode vine er know-how og konstant at give vinene  - og det miljø de vokser i - 110% opmærksomhed. For som de siger, 'The quality of a future wine is born in the vineyard'.

Druerne dyrkes efter bæredygtige principper og der bruges et minimum af kunstige tilsætningsstoffer, ligesom vingården arbejder på at blive officielt økologisk certificeret. 

 

Alle vindruer plukkes manuelt af et team af faste drueplukkere, så man sikrer en høj standard i kvaliteten hvert år. Druerne sorteres min. 2 gange, hvorved kun de bedste druer bliver vinificeret.I vinkælderen fokuseres på at skabe individuelle vine, der ikke kun afspejler særtræk fra de enkelte årgange, men også udtrykker den mikrogeografiske herkomst.

Til lagring bruges maksimalt 25% nye fade, for at sikre, at den tilførte aroma ikke kommer til at overdøve vinenes egne karakteristika.

Fjerde generation driver i dag den kendte familievingård Bonnet-Huteau beliggende omkring Chapelle-Heulin i nærheden af Nantes.

Vinene dyrkes efter strenge økologiske principper og  Rémi og Jean-Jacques Bonnet, som i dag står bag Bonnet-Huteau, arbejder passioneret med at få deres Muscat-vine til at udtrykke egnens specielle terroir og en bred vifte af udsøgte flavours.

Det er lykkedes så godt, at vinene er kendt langt uden for Frankrigs grænser for deres karakteristika og høje kvalitet. Og også Robert Parker har for nyligt fået øjnene op for vingårdens imponerende resultater.

Vinene er certificeret indenfor l’Agriculture Biologique i 2005.

 

Se vinene fra Bonnet-Huteau her

Huset er beliggende i Costières de Nîmes, på grænsen mellem Rhône og Languedoc, i det sydlige Frankrig. Stedet har i generationer
været i familiens eje. Siden 1984 har de valgt at lave vin på håndhøstede, økologisk dyrkede druer, det vil sige, at de tager udgangspunkt
i hjælpemidler, der er gode for miljøet. Der er visse regler for økologisk vindyrkning i Frankrig, blandt andet må man ikke bruge kemiske
sprøjtemidler på markerne, og der må ikke bruges kunstgødning.

På de 30 hektar Domaine Cabanis råder over, er der plantet lokale druer, Grenache, Carignan, Syrah og Mouvèdre. Den eneste drue der
bliver lagt på egetræsfade er Mouvèdre, der efter kort tids fadlagring bliver blandet med de andre tre. Dette giver denne behagelige og let
drikkelige rødvin, med et let bid der gør den perfekt som ledsager til mad.
 

 

Se vinene fra Domaine Cabanis her

Huset blev grundlagt i 1987 af Valérie og Philippe Chaume, og består i dag af 37 ha beplantede vinmarker, fordelt på klassifikationerne Vinsobres, Côtes du Rhône Villages og Côte du Rhône. Valérie og Philippe koncentrerer sig om at lave vin efter naturens principper, og forsøger at lade være med at bruge nogle tilsætningsstoffer.

Domainet ligger vest for kommunen Vinsobres, og er beplantet med Grenache (60 %), Syrah (20 %) samt Cinsault, Carignan, Mouvèdre, Marsanne og Viognier (20 %). Alle druer håndplukkes.

 

Se alle Chaume-Arnaud's vine her

Château du Chatelard - vores mangeårige Fleurie-leverandør - fra Beaujolais regnes blandt nogle af de mest ambitiøse producenter i området og vi er derfor glade for nu at kunne præsentere flere spændende vine fra dem.

Château du Chatelard's historie kan føres tilbage til tiden før den franske revolution og gennem alle generationer er det kodeordene tålmodighed, passion og høj kvalitet, som har karakteriseret vinfremstillingen.

Den røde hoveddrue hos Château du Chatelard - og i området generelt - er Gamay og med den i fokus arbejder Château du Chatelard på at fremstille så aromatiske vine som muligt, der virkelig kan afspejle Gamay-druens blanding af saftig frugt, elegance og kompleksitet.

En vigtig faktor for de vellykkede resultater er de gamle vinstokke, hvoraf nogle er over 80 år. Men også de usædvanlige jordbundsforhold er med til at få finesserne frem i druerne og de færdige vine. For som nogle af de få på egnen, besidder Château du Chatelard nogle helt specielle stenede kalk- og granitagtige jorde, som er med til at tilføre vinene hver deres særegne udtryk. F.eks. dyrkes Gamay-druerne til Fleurie Renaissance på pinkfarvet granit, som er specielt for området og giver elegante, bløde, frugtige vine. Mens Château du Chatelard's Morgon, Les Roches, er fremstillet af Gamay-druer, der kommer fra markernes mest udtryksfulde terroir med en bund af granit og gnejs.

Skiftende personer har stået i spidsen for vinfremstillingen hos Château du Chatelard. Men det er den nuværende unge, dygtige Aurélie de Vermont, der virkelig har hævet kvaliteten og tilført brandet ny energi. Og ifølge formanden for den franske sommelierforening, Fabrice Sommier, har Aurélie fået bragt Chatelard-vinene op i en liga af nærmest haute couture agtige vine, der iøvrigt ofte optræder i internationale vinmagasiner som bl.a. Decanter.

 

Se alle vinene fra Château du Chatelard her

Le Clos Salomon er et gammelt navn i Givry, som går helt tilbage til det 14. århund-rede. På dette tidspunkt leverede Clos Salomon vin til Paven i Avignon. I 1632 overtog familien Du Gardin de Séveirac’s forfædre domainet og siden da har det været i familiens eje.

Selve domainet er på 7 ha. som kun er en enkelt vinmark, hvilken udelukkende er beplantet med Pinot Noir. Vinstokkene er ca.  40 år gamle, og høsten foregår manuelt med et høstudbytte på 35-40 hl/ha. Vinifikationen er på den traditionelle gamle metode.

 

Se alle vinene fra Clos-Salomon her

Dette vinbrug har i generationer været i familiens eje. I 1987 overtog Brigitte og Gilbert, siden er der kommet lidt ændringer ind i vinfremstillingen, også nogle nye fade. Brigitte og Gilbert lader alle deres vine ligge på depotet og filtrerer nogle af deres vine, når de bliver tappet. De går efter at lave vine, der kan nydes unge og gemmes og blive bedre med årene. Der bruges ingen kemiske sprøjtemidler eller kunstgødning på markerne og skråningerne, hvor stokkene står er så stejle, at lugning også forgår ved håndkraft.

 

Se vinene fra Clusel-Roch her

Huset Park er opkaldt efter Dominic Park, som er skotte og tip-tipoldebarn til Mungo Park. I 1989 flyttede Dominic Park til Charente i Frankrig, for at starte en Cognacproduktion. De første år opkøbte han eau de vie’er der var mellem 3 og 60 år gamle for at have et aldersgrundlag at bygge videre på. I dag køber Dominic Park den rene nyproducerede drue eau-de-vie fra små omkringliggende vinbønder, udvalgt med omhu, for at lagre den på 350 liters Troncais træfade, de fleste af hans fade ligger i flydebåde på floden, dette gør at fadene er fugtige hele tiden.
 
Efter den ønskede lagringstid sammenstikkes Cognac’en og får lov til at ligge op til et år for at finde balancen. Derefter filtreres den og hældes på flasker, der i forvejen er blevet skyllet med cognac. Der bruges under hele processen ingen tilsætningsstoffer og der justeres ikke med karamel. Park laver Cognac som skal drikkes for sin kvalitets skyld og ikke gemmes i en krystal karaffel. Mungo Park siden 1992.
  
Mungo Park var skotsk opdagelsesrejsende. I 1796 sejlede han til Vestafrika, 24 år gammel, og fuld af ungdommelig idealisme. Hans mål var, som den første europæer, at nå frem til Timbuktu. I Afrika mødte Mungo Park en verden af barbari. Sygdom, krig, sult, røvere, vilde dyr og naturkatastrofer – men det var alt sammen kun begyndelsen. Mareridtet startede for alvor, da han mødte barbariet i ham selv.
    
Dominic Park boede i sin barndom i Indien hvor de mange Englændere havde problemer med at tåle postevandet. De læskede sig derfor med en drink de kaldte Horses Neck. 1/5 Cognac, 4/5 Ginger Ale serveret i et Long Drink glas fyldt med is og, når det skulle være festligt, serveret med et mynteblad på toppen. Dominic gifte sig i slutningen af 1980’erne Belgisk og parret bosatte sig i Cognacdistriktet, hvor han begyndte sin fornemme Cognac produktion.

 

Se alle vinene fra Cognac Park her

1/4

Please reload

FRANSKE PRODUCENTER

I alfabetisk rækkefølge

bottom of page